Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2021 22:00 - Защо ГЕРБ се бавят с ходовете?
Автор: prostoprikazki Категория: Политика   
Прочетен: 2184 Коментари: 4 Гласове:
4

Последна промяна: 11.04.2021 03:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Никому не убягва фактът, че ГЕРБ в момента изглежда като партия, която много трескаво се готви за нещо. Борисов е необичайно тих, редките му появи все бяха изпълнени с разнопосочни реплики (от половинчата подкрепа за правителство на ИТН до завоалирани закани за преследване и политическа война), наскоро бе обявено партийно събрание на 11-ти май, на което ще се избират нови членове на националния съвет. Какво прави ГЕРБ в момента? 

Най-основната стратегия на партията в момента, чини ми се, е взаимствана от бившия стратег на предизборната кампания, и по-късно съветник, на президента Доналд Тръмп, Стийв Банън. Около първия импийчмънт на Тръмп, Банън впрегна цялата си сила, медийна и наративна, в това да създава новини и да ги бълва в индустриални количества. Без значение дали те са съществени, без значение дали в тях има истина или не. Банън подаваше истории и информация дори на идеологическите опоненти на Тръмп в лицето на вестници като Ню Йорк Таймс. Важното беше някой да вземе историята и да я публикува, за да стигне тя до аудиторията и да заеме мястото си в публичното пространство.

Тази стратегия Банън нарече "flood the zone with s*it" или да "залееш зоната с ла*на". Идеята е да се постигне ефект на изморяване у електората, у зрителите и читателите, у широката общественост като цяло. Индивидът рано или късно се изтощава от постоянния информационен наплив, особено когато информацията не е сигурна и подлежи на проверка. Резултатът е, че голяма част от населението просто губи интерес и спира да обръща внимание на случващото се. В случая с импийчмънта на Тръмп, този ход се оказа особено сполучлив и на Тръмп целият процес се размина почти без последици.

Подобна е целта в момента и на ГЕРБ. Подават се отвсякъде всякакви сигнали - медиите на Пеевски непрестанно тиражират конспиративни теории за това какви са плановете на ГЕРБ и на ИТН, обсъждат се евентуални (невероятни) версии за министри и премиери, излъчват се какви ли не компромати и неверни твърдения за личността на самите депутати. Цяла плеада от социолози като Харизанов и Райчев обикалят неуморно и съставят всякакви сценарии за властта.

Междувременно самите членове на ГЕРБ се появяват масирано по телевизиите, понякога дори в 3 телевизии едновременно, и говорят един през друг заучено, като по сценарии. За "харизването" на депутати, за оттеглянето на Борисов, за неяснотата около кабинета. Вече има осезаемо отдръпване на вниманието към целия процес на съставяне на правителство. И именно това е целта на ГЕРБ. Да охлади страстите и да си гарантира повече пространство в тези критични моменти, когато оставането на власт на партията е заложено на карти.





Тагове:   политика,   избори,   ГЕРБ,   стратегия,   ИТН,


Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. missana - Значи комунистите и всички тези лайняни партии, дето влязоха сега в парламента,
10.04.2021 22:48
можеха да заливат ГЕРБ в продължение на повече от година с всевъзможна помия от лъжи и клевети, а ГЕРБ да ги ближе, както котка ближе котенцата си. Тази няма да стане. ГЕРБ такъв ще им го набие, че ще се сринат в тресавището, за да не излязат никога повече на политическата сцена. Борисов е работил за Тато и е понаучил това онова. Не забравяйте това комунистически мекерета.
цитирай
2. born - можеха да заливат ГЕРБ в продълж...
11.04.2021 00:42
missana написа:
можеха да заливат ГЕРБ в продължение на повече от година с всевъзможна помия от лъжи и клевети, а ГЕРБ да ги ближе, както котка ближе котенцата си. Тази няма да стане. ГЕРБ такъв ще им го набие, че ще се сринат в тресавището, за да не излязат никога повече на политическата сцена. Борисов е работил за Тато и е понаучил това онова. Не забравяйте това комунистически мекерета.

Писана е копирал уж своя комент от Апостолофф, което представлява твърде недостойна за едно екскомунистическо мекере простъпка.
ПП. Подобни копирани текстове следва да се поставят в кавички, но това е известно само на грамотните хора. Явно Писана не е сред тази категория.
цитирай
3. prostoprikazki - Някои хора така пишат коментарите ...
11.04.2021 02:55
Някои хора така пишат коментарите си, че нито се разбира как са свързани със статиите, които четат, нито е ясно дали изобщо виждат самата статия или просто изливат някакви душевни травми в писмена форма където им падне колкото и неуместно да е позиционирането. Не знам кой е комунистическо мекере в случая. Най-малкото съм роден доста време след края на соца.
цитирай
4. missana - Към псевдо Борн!
12.04.2021 19:50
Когато хвърляш обвинения в плагиатство е редно да цитираш въпросния текст, който уж съм изплагиатствал.

П.П. Точно заради такива като теб говоря за комунистически мекерета. Не съм визирал автора на материала. Останах силно изненадан, че той изглежда реагира в стил: Гузен негонен бяга!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: prostoprikazki
Категория: Политика
Прочетен: 24124
Постинги: 15
Коментари: 19
Гласове: 12
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031